Gabriela Firea: Tiribomba penală a președintelui PNL, o gafă diplomatică de proporții

Gabriela Firea

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a reacționat luni la ultimele afirmații ale președintelui PNL, Ludovic Orban, care a încercat să-și prezinte sesizarea penală împotriva premierului și a președintelui PSD ca un act civic al unui simplu cetățean. Reprezentanta PSD consideră că acțiunea șefului PNL este o gafă diplomatică. „Dacă domnul Orban ar fi fost un cetățean turmentat care depune de capul lui o sesizare penală năstrușnică împotriva Guvernului, nu ar fi fost nimic grav și cu siguranță nu l-ar fi luat nimeni în serios. Grav este că această tiribombă penală a fost aruncată de șeful PNL și are loc după ce președintele Iohannis a amenințat-o public pe doamna prim-ministru. Deci nu poate fi trecută cu vederea. Este o gafă diplomatică de proporții și un atentat iresponsabil la stabilitatea țării”, declarat Gabriela Firea.

Vicepreședintele PSD a subliniat că această acțiune a președintelui PNL afectează grav relațiile României cu doi parteneri strategici importanți, respectiv Israelul și Statele Unite ale Americii. „Partenerii noștri nu își pot explica de ce o întâlnire oficială în Israel sau o discuție despre o decizie deja luată de SUA e privită de șeful opoziției din România ca un act de înaltă trădare națională. Nu e de mirare că ceilalți lideri PNL încearcă cu disperare să se disocieze de aventura nesăbuită a șefului lor de partid”, a arătat reprezentanta PSD, care a mai adăugat că președintele Iohannis are obligația să se pronunțe public cât mai rapid pentru a clarifica „dacă este sau nu complice cu Orban în această acțiune”.

Gabriela Firea a mai subliniat că astfel de „gesturi necugetate” afectează grav stabilitatea țării și bunul mers al economiei. „În loc să lase acest guvern să își facă treaba pentru care a fost învestit, să facă investiții în școli, în spitale, în infrastructură, în loc să asigurăm o minimă continuitate în absorbția fondurilor europene, că abia s-au deblocat programele și au început să vină banii din Europa, domnul Orban vrea să răstoarne guvernul prin astfel de metode nelegitime și rușinoase, cu plângeri penale penibile, care riscă să arunce țara în scandal. Singurul act de trădare îl comite chiar Ludovic Orban, față de cetățenii acestei țări care pur și simplu s-au săturat de astfel de scandaluri politice jenante”, a mai precizat vicepreședintele PSD.

Sursa: Comunicat PSD

Alte stiri