Peste 5000 de oameni au semnat petiția publică pentru parcul Uranus

Peste 5000 de oameni au semnat petiția publică pe care USR a inițiat-o pentru a transforma terenul din jurul Parlamentului într-un parc public.

Proiectul USR de crearea a parcului Uranus are până acum susținerea publică a mai multor personalități din România și din lume: Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România, Diana Culescu, președintele Asociației Peisagiștilor din România și Tony Williams, președintele Asociației Internaționale a Peisagiștilor (Europe). Domnul Tony Williams a scris o scrisoare prin care cere Parlamentului României și Primăriei Capitalei transformarea terenului în parc public și oferă întreaga asistență profesională a asociației pe care o reprezintă.

Pentru a promova proiectul, USR inaugurează, sâmbătă, la Energiea, o expoziție cu planșe ce ilustrează parcul Uranus. Inițiatorii proiectului vor fi prezenți la inaugurare pentru a oferi mai multe detalii, iar expoziția poate fi vizitată până pe 27 mai, fiind parte din Romanian Design Week.

”USR crede că o Românie democratică are nevoie de spații publice deschise și incluzive. Din acest motiv am inițiat discuția despre deschiderea terenului din jurul Palatului Parlamentului către cetățeni și transformarea sa într-un parc public. Am creat, împreună cu o echipă de arhitecți și urbaniști, un studiu și o proiect care se găsește pe site-ul parculuranus.org. și susținem toate demersurile care vor duce la scoaterea Parlamentului și a terenului din jurul său din izolarea în care se găsesc acum”, a declarat Șerban Marinescu, arhitect și consilier al grupului USR care a realizat proiectul Parcul Uranus.

În acest moment, Parlamentul României este un adevărat oraș interzis, dar terenul din jur are un potențial imens de a reintra în viața Capitalei.

Alte stiri