Metrorex – ofertă de la un constructor francez pentru montarea de uşi culisante pe peronul staţiei de metrou Piaţa Victoriei 1

Metrou

Metrorex anunţă că Asocierea TIAB – Grupul VINCI LOGIC IT CONSULT SRL a propus implementarea unui “sistem de protecţie a călătorilor din staţiile de metrou prin instalarea de platforme cu uşi culisante la peron”, în staţia de metrou Victoriei 1.

Metrorex precizează, însă, că momentan sunt doar discuţii pe marginea ofertei primite şi că „implementarea unui proiect- pilot se realizează doar în baza reglementărilor legale, prin procedura de lictaţie”. Altfel, Metrorex informează că până în „ nu s-a demonstrat îndeplinirea condiţiilor necesare care să stea la baza unei decizii de implementare” a unui sistem cu uşi culisante – antisuicid cum se mai numesc ele – în toate staţiile de metrou din Capitală.

„Pentru sporirea siguranţei cetăţenilor la metrou, Asocierea TIAB – Grupul VINCI LOGIC IT CONSULT SRL a propus Metrorex implementarea unui “sistem de protecţie a călătorilor din staţiile de metrou prin instalarea de platforme cu uşi culisante la peron”, în staţia de metrou Victoriei 1”, transmite Metrorex.

Metrorex discută cu grupul francez Vinci pentru montarea pe peronul staţiei Piaţa Victoriei 1 a unor uşi culisante, care să crească siguranţa călătorilor după crima din decembrie, când o tânără a fost împinsă în faţa trenului, arată profit.ro.

„Ca orice propunere primită, în acest sens, se poartă discuţii pentru stabilirea căilor de urmat pentru propunerea tehnică, clarificarea aspectelor tehnice şi a celor legale pentru implementare unui astfel de proiect pilot”, mai transmite Metrorex care precizează că implementarea unui proiect- pilot se realizează doar în baza reglementărilor legale, prin procedura de lictaţie.

Alte stiri