Tineretul ALDE a premiat performanța și excelența în cadrul Galei Premiilor TLDE

Sub egida ”România împreună, 100 de ani și de acum înainte”, astăzi s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza, prima Gală a Premiilor Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților, la care au participat peste 1.300 de reprezentanți ai TLDE.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Chițoiu, secretarul general ALDE, Grațiela Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul Mediului, Teodor Meleșcanu – ministrul de Externe, Viorel Ilie – ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Anton Anton – ministrul Energiei, deputatul Andrei Gerea, deputatul Steluța Cătăniciu, deputatul Toma Petcu, deputatul Marian Cucșa, deputatul Varujan Vosganian, deputatul Ion Cupă, viceprimarul Capitalei Tomnița Florescu, alături de numeroși alți reprezentanți în administrația locală și centrală au participat la Gala premiilor TLDE. Ei și-au exprimat astfel susținerea acordată tinerilor liberali, liderii marcanți urcând rând pe rând pe scenă pentru a înmâna premiile celor aleși câștigători dintre nominalizările filialelor. Cu această ocazie a fost lansat și Imnul TLDE, aplaudat la scenă deschisă de toți cei prezenți.

Încă din prima ediție a acestui eveniment a fost apreciată strategia promovării organizațiilor și tinerilor liberali potrivit unor criterii esențiale: meritocrație, competitivitate, libera inițiativă.

Fiind un moment special pentru tinerii din ALDE, Claudiu Catana, președintele Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților i-a înmânat președintelui ALDE, domnului Călin Popescu-Tăriceanu, un premiu special din partea tinerilor liberali care militează pentru valorile liberale, pentru drepturile și libertățile cetățenilor, pentru un stat democrat puternic.

”În numele tinerilor din ALDE, odată cu acest premiu special pe care vi-l înmânam vreau să vă transmit un mesaj din partea noastră a tinerilor: vă solicităm domnule președinte să nu ezitați în a vă asuma candidatura pentru anul viitor pentru funcția de președinte al României! Este îndemnul nostru pe care vi-l lansăm, o dorință a noastră, a tinerilor, pe care sper că o veți accepta. Considerăm, domnule președinte, că sunteți cel mai pregătit om politic și cel mai capabil sa facă față unei asemenea demnități”, a declarat Claudiu Catana.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu i-a îndemnat pe tineri să militeze pentru valorile în care cred, valorile liberale care îi definesc.

”Pregătiți-vă dacă vreți să faceți performanță și dacă vreți să fiți, așa cum noi astăzi suntem, reprezentanți recunoscuți ai liberalismului din România. Voi aveți o identitate care este mai presus decât orice. Cu toții ne-am angajat să milităm pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Pentru democrație, pentru statul de drept, pentru o justiție corectă, echilibrată. Acestea sunt valorile care au construit lumea liberă și prosperă, pentru care vă chem să militați și voi în continuare. Cu convingere, cu putere”, le-a transmis președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu participanților, mulțumind pentru premiul acordat.

Premiile au fost decernate, în ordinea acordării, de către Cristian DIMA, membru al Biroului Executiv ALDE, Grațiela Gavrilescu, vicepremier, Viorel ILIE, Ministru pentru Relația cu Parlamentul, Tomnița Florescu, viceprimar al Municipiului București, Ovidiu Silaghi, vicepreședinte ALDE, Marian Cucșa, deputat, Toma Petcu, deputat, Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE, Andrei Gerea, președinte ALDE București, Steluța Cătăniciu, deputat, Anton Anton, vicepreședinte al Consiliului Național ALDE și ministru al Energiei, Daniel Chițoiu, secretar general ALDE, Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani, Vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, Petre Ionel, președinte ALDE Dâmbovița, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Protejate, Theodor Meleșcanu, vicepreședinte ALDE, ministru Afacerilor Externe, Asaftei Ioan, președinte ALDE Neamț, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, precum și alți lideri ALDE, reprezentanți în administrația localăși centrală.

Câștigătorii primei ediții a Galei Premiilor TLDE sunt:

* Cel mai de succes tânăr antreprenor liberal – Robert Coada (TLDE Constanța)

* Cea mai bună acțiune a unei filiale – “Donează pentru tine”, TLDE Bihor

* Cel mai activ consilier local comunal – Codruț Matei Codruț Matei, consilier local al comunei Bascov (TLDE Argeș)

* Cel mai activ consilier local Municipal/Orășenesc/de sector – Cosmin Paerele – consilier local al orașului Dărmănești, (TLDE Bacau)

* Cel mai activ consilier local /sector/General/județean – Alexandru Deaconu – consilier local primaria sector 1 (TLDE Sector 1)

* Cea mai activă regiune din țară – Regiunea București Ilfov

* Cel mai activ tânăr liberal – Bogdan Lazăr – Vicepreședinte TLDE / Președinte TLDE ALBA

* Cel mai activ tânăr liberal în media – Valentin Voicu (TLDE Sector 3)

* Cea mai bună filială din mediul on-line – TLDE Sector 6

* Cel mai activ departament al Consiliului Național al TLDE – Departamentul de Afaceri Europene și Relații Internaționale

* Cea mai activă filială din țară – Filiala TLDE Prahova

* Cel mai activ tânăr din mediul online – Laurențiu Teacă (TLDE Covasna)

* Cea mai activă organizație – Filiala TLDE Sector 2

* Cel mai activ tânăr liberal în presa locală – Adrian Marinescu (TLDE Dolj)

* Cea mai bună organizație din fiecare regiune, conform organizării regionale adoptată de TLDE

– Regiunea 1: Botoșani, Iași, Neamț, Harghita, Bacău

– Regiunea 2: Vaslui, Galați, Vrancea, Covasna

– Regiunea 3: Brăila, Tulcea, Constanța

– Regiunea 4: Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău

– Regiunea 5: Giurgiu, Călărași, Ialomița

– Regiunea 6: Teleorman, Olt, Vâlcea, Argeș

– Regiunea 7: Dolj, Gorj, Mehedinți

– Regiunea 8: Caraș-Severin, Timiș, Arad

– Regiunea 9: Bihor, Satu-Mare, Sălaj, Maramureș

– Regiunea 10: Cluj, Mureș, Bistrița-Năsăud, Suceava

– Regiunea 11: Hunedoara, Alba, Sibiu

– Regiunea 12: Ilfov, Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6

Au fost acordate următoarele premii speciale:

– Cel mai promițător student liberal – Stănică Silviu Ionut

– Premiul de excelență pentru liberalism și drepturile cetățenilor – Calin Popescu-Tăriceanu

– Premiul de excelență pentru Centenarul Marii Uniri – Marius Oprea

– Premiul de excelență pentru susținerea și promovarea valorilor liberale: ISL (a ridicat premiul Dan Petre)

– Premiul de excelență – Asociația Cultură, Educație, Tradiție și Spiritualitate

– Cel mai tânăr lider ALDE – Marian Cucșa

Mesajul principal transmis participanților la prima Gală a Premiilor Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților a fost acela de a se perfecționa în cariera profesională pe care au ales-o, de a activa cu entuziasm și succes în organizațiile TLDE și de a-și construi o carieră politică bazată pe profesionalism și respectarea criteriilor democratice, de a se educa în spiritul liberalismului autentic prin bună colaborare cu liderii ALDE.

Sursa: Comunicat ALDE

Alte stiri