Masuri de siguranta pentru protectia copiilor, adoptate de Politiile Locale din Sectoarele 3 si 6

Politia locala

Odată cu  începerea noului an şcolar, Poliția Locală Sector 6 si Direcția Generală de Poliție Locală Sector 3 au anuntat planul de masuri pentru siguranța publică în proximitatea unităților de învățământ preuniversitar de pe raza celor doua sectoare, pentru anul școlar 2018-2019.

 

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 3 va monitoriza 28 de unități școlare (4 grădinițe, 17 școli gimnaziale și 7 licee), în vederea asigurării ordinii publice, fluenței în trafic și identificării societăților comerciale, amplasate în apropierea unităților școlare, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor conform prevederilor HG 128/1994. Echipaje ale compartimentului de Circulație pe Drumurile Publice vor fi prezente în zona unităților de învățământ situate în zone intens circulate.

Totodată, planul de măsuri prevede stabilirea comună, alături de reprezentanți ai unităților de învățământ, a agendei instructiv-educative, asigurarea participării polițiștilor locali la ședințele comitetului de părinți, la consiliile profesorale și la orele de dirigenție, în vederea prevenirii violenței în școli și în zona adiacentă acestora.

Un alt punct din planul de măsuri este adaptarea permanentă a dispozitivelor de ordine și siguranță publică în funcție de programul unității de învățământ, evenimentele, examenele din timpul anului școlar sau activitățile extracurriculare.

De asemenea, fiecare unitate școlară va fi verificată cu privire la afișarea la avizier a numerelor de telefon pentru apelul unic de urgență, pentru protecția drepturilor copilului alocat de către structura teritorială, și al Dispeceratului Poliției Locale.

 

La nivelul Sectorului 6, pentru asigurarea unui climat adecvat desfășurării procesului educațional, este implementat un sistem de monitorizare video la 62 de unități de învățământ.

 

Poliția Locală Sector 6 asigură, prin dispeceratul instituției, monitorizarea video 24 din 24 de ore, 7 din 7 zile, optimizând astfel timpul de interveție al polițiștilor locali atunci când este periclitată siguranța elevilor.

 

Totodată, se va acţiona și în zonele adiacente instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică și procesul de învățământ.

 

În atenția părinților!

 

Pentru siguranța copiilor dumneavoastră, Poliția Locală Sector 6 vă recomandă:

 

 • comunicaţi permanent cu copilul dumneavoastră;

 

 • învățați copilul numerele de urgență 112 și numărul Poliției Locale Sector 6 – 021/9546;

 

 • în cazul în care copilul dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor;

 

 • sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina vreunei persoane necunoscute;

 

 • învățați copilul să nu primească daruri (dulciuri, jucării) de la persoane necunoscute;

 

 • încercaţi să-i cunoaşteţi prietenii/colegii;

 

 • participați la ședințele organizate de instituția de învățământ privind situaţia şcolară a copilului dumneavoastră;

 

 • asiguraţi un climat calm, afectiv, de bună înţelegere și cunoaștere a copilului dumneavoastră;

 

 • în momentul în care observaţi o schimbare în comportamentul copilului dumneavoastră, analizați cu atenție problema apărută și încercați o rezolvare comună a acesteia;

 

 • în cazul în care, aparent, situația pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie) și care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor;

 

 • luaţi la timp și din timp  măsuri de educare, creştere şi supraveghere specifice fiecărei vârste în parte, cu scopul de a proteja viitorul și siguranța copilului dumneavoastră.

 

Alte stiri