Turneul final al Campionatului European de Baschet 3×3 a avut loc în sectorul 2

Baschet Fiba 3*3

FIBA 3×3 Europe Cup – turneul final al Campionatului European de Baschet 3×3 – a fost organizat în perioada 14 – 16 septembrie, la Circul Metropolitan de catre Sport Arena Streetball şi  Asociaţia Clubul Sportiv “Sport Promotion” în parteneriat cu Primăria Sectorului 2.

Timp de trei zile, sectorul 2 a fost polul baschetului european, locul unde, cele mai bune 24 de echipe din Europa (12 la feminin și 12 la masculin), înscrise la FIBA 3×3, au luptat pentru clasarea pe primele poziţii ale podiumului.

Meciurile din grupe s-au desfasurat vineri, 14 septembrie şi sâmbătă 15 septembrie cu începere de la ora 16.00, iar ziua de duminică, 16 decembrie a fost rezervată meciurilor eliminatorii care au inceput la ora 12.50.

Campionatului European de Baschet 3×3 s-a încheiat în cursul serii de duminică, 16 septembrie 2018, cu victoria echipei Franţei la feminin şi a Serbiei la masculin.

Baschet FIBA

Festivitatea de premiere a avut loc la Circul Metropolitan, duminică, 16 septembrie, de la ora 20.30. Premiile au fost acordate echipelor câştigătoare de catre viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

 

Pe lângă meciurile de baschet disputate între cele mai bune 24 de echipe din Europa (12 la feminin și 12 la masculin) au avut loc numeroase momente de entertainment. Artiști ai Circului Metropolitan, majoretele de la Dracula’s Girls, precum și celebra trupă italiană de freestyle DaMove Crew, au evoluat în pauzele dintre meciuri.

Pe holurile clădirii Circului, iubitorii baschetului au avut la dispoziţie o zonă de jocuri pe calculator și console, street food, concursuri cu premii și magazinul fanilor.

Campionatul European de Baschet 3×3 a fost organizat de Sport Arena Streetball, Asociaţia Clubul Sportiv Sport Promotion și Federația Română de Baschet cu sprijinul Primăriei Sectorului 2, Ministerului Tineretului și Sportului şi Primăriei Municipiului București.

Intrarea a fost liberă la meciurile de baschet din cele trei zile.

 

Sursa stire: site Primaria Sector 2

 

Alte stiri