Amenzi de până la 5.000 de lei pentru cei care aruncă gunoaie pe domeniul public

Sector 6 deseuri

Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6, desfășoară în această perioadă o amplă campanie de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile pe care le au pentru menținerea curățeniei pe domeniul public.

“Tuturor ne place să trăim în curățenie, dar e important să o și menținem. Este vorba despre respectul pe care îl purtăm celor de lângă noi. Mă bazez pe contribuția fiecărui locuitor al Sectorului 6 în păstrarea sectorului curat și pe participarea activă la inițiativa noastră.

Orice abatere poate fi sesizată la numărul de telefon 021/9546 din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6, disponibil în permanenţă”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

 Campania are scopul de a-i informa pe locuitorii Sectorului 6 asupra necesității păstrării curăţeniei trotuarelor, arterelor de circulaţie, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în aceste zone.

În acest sens, conform HCGMB nr. 120/2010 privind normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, încălcarea prevederilor menționate constituie contravenție și se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 5.000 de lei, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Cetățenii Sectorului 6 trebuie să țină cont de următoarele aspecte:

  • punctele TRAFO, sau oricare altă locație de pe domeniul public, nu reprezintă puncte de colectare a deșeurilor voluminoase sau de orice altă natură;
  • deșeurile voluminoase sau oricare alte tipuri de deșeuri vor fi depozitate, în vederea evacuării, conform programului de colectare, numai în locurile special amenajate;
  • pentru ridicarea deșeurilor de la scara de bloc, este necesar să contactați direct operatorul de salubrizare autorizat.

Sursa stire: Primaria Sector 6

Alte stiri