În slujba cetățeanului – consilier local Adrian Alexandru

Adrian Alexandru

Redacția Viața Bucureștiului a inaugurat rubrica intitulată ”În slujba cetățeanului” în cadrul căreia transmite întrebări de interes general diferitelor instituții din cele 6 sectoare și din Municipiul București.

Solicitarile adresate reprezentanților instituțiilor cuprind întrebări referitoare la activitatea conducerii instituțiilor respective (proiecte derulate, provocari și probleme întâmpinate, atribuții generale, proiecte de viitor și rezultate obținute în activitate).

Pentru un grad mare de transparență, revista noastră va publica atât întrebările transmise fiecărei instituții publice, cât și răspunsurile primite din partea reprezentaților lor.

In acest caz, raspunsurile au fost publicate exact cum au fost primite, sub forma de dialog, cu linkuri externe. La finalul materialului gasiti doua rapoarte de activitate primate pe email:

 

In atentia domnului consilier Adrian Alexandru, Consiliul Local Sector 2

Domnule Consilier,

În conformitate cu legea nr. 544 din 12 octombrie 2001, privind liberul acces la informațiile de interes public și pentru o informare corectă a publicului din București, vă solicităm următoarele informații de interes public referitoare la Consiliul Local Sector 2:

– Care sunt primele 5 proiecte publice pe care le-a initiat si dezvoltat partidul dumneavoastra pentru dezvoltarea sectorului 2 in cei 2 ani de la alegerile locale?

[AA] la adresa https://sector2.usr.ro/proiecte-de-hotarare-cl-2/page/2/ gasiti primele 5 proiecte depuse din suita de 18 proiecte depuse în această perioadă.

Off topic menționez că în perioada 2012-2016 CLS2 a depus un singur proiect care a fost și aprobat.

 

– Ce proiecte publice ati propus spre aprobare sau ati sustinut in decursul mandatului de consilier local al Sectorului 2 si care este stadiul lor?

[AA] În fișierele pdf atașate ce cuprind rapoartele de activitate pentru 2016 și 2017 o să găsiți proiectele depuse în această perioadă. La adresa https://sector2.usr.ro/proiecte-de-hotarare-cl-2/ o să găsiți și proiectul nr.17 depus în 2018 și mai este proiectul pentru ROF-ul CLS2 (regulamentul de organizare si functionare al CLS2 aprobat după 16 ani) aprobat prin HCL 139/2018.  

La adresa https://sector2.usr.ro/proiecte-propuse-de-consilierii-usr-si-aprobate/ o să găsiți proiectele inițiate de consilierii USR S2 și aprobate în CLS2. 

 

– Ce rezultate ati obtinut in decursul mandatului de consilier local al Sectorului 2?

[AA] Ca rezultate menționez:

– îmbunătățirea activității CLS2 prin desfășurarea a 8 comisii de specialitate și solicitarea către colegii din opoziție pentru a insista pentru analiza proiectelor dpdv tehnic și mai puțin politic  (până în iunie 2016, greu de crezut, aceste comisii nu s-au ținut, cel puțin în ultimii 15 ani, ținând cont de declarațiile colegilor cu mai multe mandate), prezența în premieră la comisii a directorilor din aparatul primarului cât și a directorilor de la instituțiile din subordinea CLS2, respectiv participarea la comisii și a altor persoane în afară de membrii comisiei. Susținerea propunerii de înființare a unei comisii de transparență (nr.9) prin depunerea proiectului nr.1 (https://sector2.usr.ro/proiecte-de-hotarare-cl-2/page/2/)

– publicarea proiectelor CLS2 începând cu iunie 2016 pe site-ul primăriei (http://public.ps2.ro:3012/Administratie%20Publica%20Locala/Proiecte%20CLS2/), până la această dată proiectele CLS2 nefiind publice (doar hotărârile de consiliu erau publice); înregistrarea video a ședințelor ordinare și extraordinare CLS2

– publicarea cheltuielilor lunare și a contractelor începând cu octombrie 2016 (https://www.ps2.ro/index.php/transparenta/cheltuieli-publice) și a altor informații de interes public

– solicitarea și implementarea regulamentului de funcționare pentru Legea 350/2005 aprobată fără norme de aplicare (fonduri nerambursabile pentru ONG-uri pentru proiecte din domeniul educatiei, cultura, sport, mediu, tineret)

– dezbaterea bugetului local în premieră în 2016 și 2017 cu cetățenii în sediul primăriei și cu date prelucrabile oferite în premieră în 2017

– demararea dezbaterilor publice pentru proiectele HCL de tip normativ (până în iunie 2016 doar proiectele pentru buget local erau în dezbatere publică (exemplu: http://public.ps2.ro:3012/Administratie%20Publica%20Locala/Proiecte%20supuse%20dezbaterii%20publice/); 

– aprecierea pentru activitatea din sedintele CA din scolile care au inteles ca deciziile se iau în CA.
etc 🙂

– Ce proiecte de viitor aveti in vedere pentru dezvoltarea Sectorului 2 atat dumneavoastra personal, cat si partidul pe care il reprezentati?

[AA] continuarea realizării acestor obiective pe care le-am promis în campania din 2016:

https://sector2.usr.ro/10-prioritati-pentru-usr-s2/

Un obiectiv imediat îl reprezintă realizarea licitației pentru salubrizare.

-Ce probleme ati intampinat sau intampinati in realizarea proiectelor actuale sau viitoare si cum le-ati rezolvat sau cum intentionati sa le rezolvati?

[AA] mari greutăți pentru implementarea instituției numită “dialog” și încerc să rămân perseverent pentru realizarea obiectivelor propuse în beneficiul celor pe care-i reprezentăm în CLS2 cât și a celorlalți cetățeni ai sectorului 2. Un alt obiectiv îl reprezintă realizarea altui climat în CLS2. 🙂

Rapoarte de activitate Adrian Alexandru (pot fi descarcate de pe linkurile de mai jos):

ALEXANDRU ADRIAN 2016 raport activitate consilier local

ALEXANDRU ADRIAN 2017 raport activitate consilier local

 

Alte stiri